Varkenshaasje Met Mosterd-roomsaus En Oesterzwammen

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 28-08-2000

Lekker vlees om samen van te genieten

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Mooi varkenshaasje
verse oesterzwammen
1 potje sour cream
Pittige mosterd (geen zaadjesmosterd)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan

Bereidingswijze

Bak het varkenshaasje op een hoog vuur, en als het mooi dichtgeschroeid is verder laten sudderen op een laag vuur, met het deksel op de pan. als het vlees helemaal gaar is haal je het uit de pan, en zet je het vuur uit.
je moet het varkenshaasje nu even 5 minuten laten rusten zodat de sappen zich weer gelijk over het vlees kunnen verdelen.

Ondertussen voeg je de sour cream, en oesterzwammen toe aan het bakvocht, en voeg naar eigen smaak de mosterd toe.
Dan moet je HEEL EVEN de pan verwarmen op een hoog vuur.
snij daarna het varkenshaasje op plakjes,
en de saus erover, wat frietjes en salade erbij, en voila, smullen maar

Serveertip

Ik vindt het persoonlijk het lekkerst met frietjes en een salade, maar tagliatelli verde is er ook heel erg lekker bij

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

wietskevisser avatar
wietskevisser 11-12-2001

wij vonden het om te smullen, het is zeker voor herhaling vatbaar. Het enige waar je denk ik rekening mee moet houden is welke soort mosterd je gebruikt. Wij hadden niet echt een pittige mosterd gebruikt, wat de saus iets te flauw maakte. Bedankt, gr. wietske!

jobfer avatar
jobfer 10-11-2001

Heel lekker en makkelijk en snel te maken. Ik zet dit zeker bij mijn favorieten.

anita4 avatar
anita4 04-07-2001

HALLO, HARDSTIKKE LEKKER ZEG! WE HEBBEN GESMULD VN JE RECEPT! ONZE COMPLIMENTEN EN ALLE LOF HIEROVER. ZET HET IN WEEKMENU 28! GR. ANITA

anita4 avatar
anita4 25-04-2001

HALLO, DIT LIJKT MIJ EEN HEERLIJK RECEPT, GA HET BINNENKORT UITPROBEREN! HIJ STAAT ONDER MIJN FAVORIETE RECEPTEN. GR. ANITA

salsaa avatar
salsaa 31-01-2001

Als ik het zo lees is het heerlijk, ik heb binnenkort de eer om voor een gezelschap te koken en dit lijkt me niet alleen makkelijk maar ook snel zodat ik niet de hele tijd in de keuken hoef te staan. Ik laat het je nog wel weten hoe het verlopen is. Bedankt! Salsaa

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten