1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Keftedakia

Keftedakia

Door: annemarie_hugo

  • Grieks, Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 27-08-2000

Ingrediënten 4 personen


3 sneetjes witbrood
ca 4 dl ouzo
1 grote ui
8 el olijfolie
500 gr rundergehakt
1 ei
1 el fijngehakte muntblaadjes
1 gepeld teentje knoflook
2 thl oregano
zout peper



Griekse vleesballetjes

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De korst van de sneetjes brood afsnijden en de sneetjes met ouzo besprenkelen. de ui pellen en fijnsnipperen. 3 el olijfolie verhitten, de ui glazig fruiten, laten uitlekken en met het gehakt vermengen. de uitgeknepen sneetjes brood, het ei en de muntblaadjes toevoegen. de knoflook fijnsnipperen en met zout en oregano vermengen.
al deze ingredienten goed met de handen tot een egale massa kneden, evt. nog wat water toevoegen en met zout en peper op smaak brengen. van deze massa kleine balletjes draaien en die ca 1 uur op een koele plaats wegzetten. de rest van de olijfolie verhitten en de balletjes in porties onder voortdurend omscheppen bruin braden.

Serveertip

Je kunt deze balletjes warm of koud serveren.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annemarie_hugo
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top