Garnalensoep Met Roomhoedje

  • Internationaal, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 27-08-2000

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gr. ongepelde grijze garnalen, 1 sjalot, 1 groene selderij, 1 wortel, 1 ui, 1 venkel, 1 prei, 3 tomaten, 1 visfumet, 1 glas droge witte wijn, 15 cl. room, 1 el. olie, 1 takje tijm, 1 blaadje laurier, 4 draadjes saffraan, verse dille, peper en zout.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Pel de garnalen en spoel deze pellen goed af. Maak de groenten schoon en snipper fijn. Ontvel de tomaten en snij ze in blokjes. Pers de knoflookteentjes goed uit.

Bereidingswijze

Fruit de sjalot, selderij en de wortel glazig in de hete boter. Doe er de garnaalpellen bij en laat met de rest mee stoven. Overgiet met witte wijn en visfumet. Doe er tijm en laurier bij. Dek de visbouillon af en laat 20 minuten trekken op een heel zacht vuurtje. Fruit de ui, venkel, prei en knoflook glazig in hete olie. Doe er de tomatenblokjes en saffraandraad bij. Zeef de visboillon en giet heet over de groenten. Breng aan de kook, laat 5 minuten zacht doorkoken en mix de soep. Kruid naar smaak met peper en zout. Klop de room heel lichtjes op. Verdeel de garnalen en de soep over vuurvaste kommen. Maak elke portie af met een lepel room. Zet de kommen 1 minuut onder een hete grill. Garneer met dille.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten