Hartige Lentequiche

  • Kinderkeuken, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 27-08-2000

Recept uit Ouders van Nu

Deel dit recept

Ingrediënten
1/2 pak brooddeeg, 450 gram diepvriesdoperwten, 6 eieren, 350 ml creme fraiche, 100 gram geraspte kaas (parmezaanse), 125 gram rauwe ham (zeer dun gesneden), peper, 2 teentjes knoflook.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Bereidingswijze

Maak het brooddeeg klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vet een springvorm in van 24 cm doorsnede. Rol het deeg met en deegroller dun uit en bekleed de sprinvorm met een hoge rand deeg. Klop de eieren in een ruime kom. Roer erdoorheen: uitgeperste knoflook, beetje paper, creme fraiche, kaas en 400 gram erwten. Schenk 1/4 van het mengsel in de taartvorm en leg er een paar plakjes ham over. Herhaal dit een keer of drie.
Bak de taart in ongeveer 25 minuten in de oven tot de bovenkant bruin begint te worden. Verdeel de rest van de erwten over de taart en dek de bovenkant van de taart af met aluminiumfolie of een bord. Temper de oven tot 160 graden.
Bak de taart dan nog zo'n 45 minuten. Steek een sateprikker in de taart en als die er weer schoon uitkomt, is de taart gaar.

Serveertip

Lekker met stokbrood en een groene salade

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten