Mihoen met Kipreepjes en Cashewnoten

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Mihoen met Kipreepjes en Cashewnoten

    Mihoen met Kipreepjes en Cashewnoten

    Mihoen met Kipreepjes en Cashewnoten

Een heerlijke snelle maaltijd voor degenen die bami en nasi een beetje beu zijn.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
200 gr. mihoen, 2 kipfilets (200-250 gr.), sojasaus, 1 rode paprika, 1 ui, klein doosje tauge, 1 theelepel sambal, 2-3 eetlepels cashewnoten, Sense bakolie Oosterse kruiden, 1 teentje knoflook.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 763,42 kcal
Koolhydraten 93,66 g
Eiwitten 46,23 g
Vetten 20,68 g
Benodigdheden
een wok.

Bereidingswijze

Kipfilet in dunne reepje snijden en mengen met de sojasaus, even laten intrekken. Paprika schoonmaken en in reepjes snijden. Uit schoonmaken en snipperen. Knoflook persen
Mihoen volgens gebruiksaanwijzing klaarmaken.
Olie verhitten kip bakken. Als de kip begint te verkleuren de paprika, ui, noflook en cashewnoten toevoegen en meebakken. Sambal toevoegen. Tenslotte de tauge meebakken. Mihoen afgieten en goed uitlekken. Bij het kipmengsel voegen en het geheel verwarmen.
Naar wens eventueel met peper, zout en sojasaus op smaak brengen.

Serveertip

Voor de liefhebbers kunnen er nog champignons in blokjes gesneden worden toegevoegd.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

jpjvdberg avatar
jpjvdberg

Doorsturen

Home Recepten