1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Mihoen met Kipreepjes en Cashewnoten

Mihoen met Kipreepjes en Cashewnoten

Door: jpjvdberg

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 04-10-1998

Ingrediënten 2 personen


200 gr. mihoen, 2 kipfilets (200-250 gr.), sojasaus, 1 rode paprika, 1 ui, klein doosje tauge, 1 theelepel sambal, 2-3 eetlepels cashewnoten, Sense bakolie Oosterse kruiden, 1 teentje knoflook.


Verder heb je nodig


Een wok.

Mihoen met Kipreepjes en Cashewnoten
Mihoen met Kipreepjes en Cashewnoten

Een heerlijke snelle maaltijd voor degenen die bami en nasi een beetje beu zijn.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kipfilet in dunne reepje snijden en mengen met de sojasaus, even laten intrekken. Paprika schoonmaken en in reepjes snijden. Uit schoonmaken en snipperen. Knoflook persen
Mihoen volgens gebruiksaanwijzing klaarmaken.
Olie verhitten kip bakken. Als de kip begint te verkleuren de paprika, ui, noflook en cashewnoten toevoegen en meebakken. Sambal toevoegen. Tenslotte de tauge meebakken. Mihoen afgieten en goed uitlekken. Bij het kipmengsel voegen en het geheel verwarmen.
Naar wens eventueel met peper, zout en sojasaus op smaak brengen.

Serveertip

Voor de liefhebbers kunnen er nog champignons in blokjes gesneden worden toegevoegd.



Deel dit recept

Reacties (22)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jpjvdberg
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top