1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Zuurkoolsoep

Zuurkoolsoep

Door: meatteam

  • Nederlands, Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 27-08-2000

Ingrediënten 4 personen


100 gr. ontbijtspek, 200 gr. niet te magere varkenslappen, 1 el. boter of margarine, 1 grote ui, 1 tl. kummelzaadjes, 1 el. paprikapoeder, 1 tl. suiker, 1 1/2 l. water, 500 gr. zuurkool, 1 bekertje zure room, 1 volle el. bloem.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd spek en varkenslappen in zeer kleine stukjes.
Snipper de ui.
Snijd de zuurkool fijn, en vang het vocht op.

Bereidingswijze

Fruit spek, vlees en ui tezamen in boter boven matig vuur licht aan.
Voeg zuurkool met zuurkoolwater aan het vlees toe, evenals kummelzaadjes, paprikapoeder en suiker en tenslotte 1 1/2 liter warm water.
Leg een deksel op de pan en laat het geheel een uur zachtjes koken.
Roer een dun papje van zure room, bloem en enkele lepels van de soep en roer dit door de rest van de soep.
Blijf roeren, steeds boven laag vuur, tot de soep licht bindt.
De soep mag nu vooral niet meer echt aan de kook komen.
Zorg dat de zure room vooraf al minstens op kamer temperatuur is. Zuurkool kan meer of minder hartig zijn, proef daarom pas nu of naar uw smaak nog zout moet worden toegevoegd.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van meatteam
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top