Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Tussengerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Walnoten-Als-Hapje

Walnoten-Als-Hapje

Door: fridaberk

  • Nederlands Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 26-08-2000

Ingrediënten 1 personen


50 gram (of meer) gepelde walnoten -
1 dessertlepel suiker -
zonnebloemolie -
snufje zout.



Ontdek meer:

Voorbereiding

Walnoten kunnen een saaie sla opfleuren. Bijzonder geprepareerde walnoten - zoals deze - geven gegarandeerd iets extra's.
Het recept gaat uit van de hoeveelheid walnoten die in een sla moeten (met de mogelijkheid er een paar gewoon op te snoepen).

Bereidingswijze

Breng in een steelpannetje twee kopjes water aan de kook. Doe de walnoten erbij, kook 1 minuut, gooi de noten in een vergiet en koel ze af met koud water. Dep ze droog.


Bestrooi de walnoten met de suiker.
Verwarm in een Koekenpan wat olie (niet te heet), doe de walnoten in de pan, roer ze om. Bak ze ongeveer drie minuten - in elk geval totdat de noten goudbruin zijn. Dan gas uit en een ietsje zout er overheen.
Noten los van elkaar maken (door de suiker zijn ze vast wat aan elkaar geplakt), af laten koelen en in luchtdicht doosje bewaren.
Waarschuwing: als je de walnoten direct proeft, lijken ze mierzoet (ik dacht al: dat wordt weggooien). Een dag later is de smaak veel beter ingetrokken. Dan zijn ze echt heerlijk.

Serveertip

Tip: maak een grotere hoeveelheid en bewaar die in een dicht doosje in de koelkast. Om onverwachte gasten mee te verrassen, zelf op te peuzelen of (jawel): feestelijk verpakt kado te doen. Is weer eens iets anders dan de obligate fles wijn.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fridaberk
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top