1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Tapa : kabeljauwbeignets met knoflook

Tapa : kabeljauwbeignets met knoflook

Door: oleebolleken

  • Spaans, Borrelhapje
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 26-08-2000

Ingrediënten 10 personen


450 gr gedroogde kabeljauw zonder graten - 2 tl olijfolie - 3 teentjes knoflook, fijngehakt - 330 gr bakaardappelen, geschild en in vieren gesneden - 12 el bloem - 2 eieren, gescheiden - 1/8 tl bakpoeder - 2 el gehakte peterselie - zout - olie om te frituren, bij voorkeur milde olijfolie - alioli


Verder heb je nodig


Keukenmachine - frituurpan


"Bunuelos de bacalao con alioli". Het enigszins sterke aroma van kabeljauw wordt in deze tapa afgezwakt door er aardappel aan toe te voegen. Dit is een bijzondere tapa waar de alioli-dip een enorme "knoflookstoot" aan geeft. Maakt u de mayonaise niet zelf (hoewel dat een paar minuten werk is), neem dan een goed merk en voeg wat extra-virgin olijfolie, citroensap en geprakte knoflook naar smaak toe.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Begin 2 tot 3 dagen van tevoren met de bereiding. Schenk zoveel koud water bij de kabeljauw dat deze bedekt is en zet hem dan 2 tot 3 dagen in de koelkast. Ververs het water een keer of twee per dag tot de kabeljauw voldoende ontzilt is. Giet de vis af.

Bereidingswijze

Verhit in een klein pannetje 2 tl olie met de knoflook en sauteer dit zachtjes tot de knoflook begint te kleuren. Zet apart. Kook de aardappelen in een gesloten pan met water en zout gaar. Haal de aardappelen uit het water, breng het water opnieuw aan de kook en leg de kabeljauw erin. Komt het water nu weer aan de kook, haal de kabeljauw er dan uit, laat hem uitlekken en hak hem grof. Doe de kabeljauw in een keukenmachine en hak hem zeer fijn. Voeg de aardappelen, de gesauteerde knoflook (met de olie), de bloem, de eierdooiers, het bakpoeder en de peterselie toe en meng dit goed door elkaar. Voeg zout naar smaak toe. Klop in een kom de eiwitten stijf, maar niet droog. Voeg het kabeljauwmengsel toe en klop dit flink door elkaar. Verhit de frituurolie op 180? C. Leg het beslag met twee eetlepels in de hete olie en laat de beignets aan alle kanten goudbruin worden. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Serveertip

Serveer meteen met de alioli.



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van oleebolleken
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top