1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Slanke keuken
  5. Aardappelroosjes

Aardappelroosjes

Door: erie_fraters

  • Slanke keuken, Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 25-08-2000

Ingrediënten 4 personen


6 aardappelen
peper en zout
klontje dieetmargarine
2 eieren


Verder heb je nodig


Bereidingstijd: 1 uur en 15 minuten
Oventemperatuur: 200 gr C, gasovenstand 4
Oventijd: 30 minuten


Lekker met venkel.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Variatie: Schep erg fijngeknipte groene kruiden door het aardappelmengsel.

Bereidingswijze

1. Schil de aardappelen, was ze en kook ze dan in water met een beetje zout in ca. 25 minuten gaar. Giet het kookvocht af.
2. Verwarm de oven vast voor. Vet het bakblik in met een beetje margarine. Stamp de aardappelen nu met een pureestamper fijn. Zorg dat er geen harde stukjes meer in het kruim voorkomen. Strooi er een beetje peper en zout over. Klop in een kommetje de twee eieren los met een vork. Doe dat - u houdt nog een bodempje losgeklopt ei achter - bij de aardappelen. Roer de aardappel en ei stevig door elkaar.
3. Doe het aardappelmengsel over in een grote spuitzak met een grove spuitmond. Spuit rozetjes op de bakplaat. Schuif de plaat in de oven. Kwast na 20 minuten oventijd de rozetjes in met het overgebleven ei. Geef de aardappelroosjes nog 10 minuten om lichtbruin te kleuren. In de tussentijd verwarmt u de vier borden vast voor. Presenteer de roosjes op het bord. Schep elk exemplaar met een kaasschaaf of een pannenkoekenmes voorzichtig over.

Serveertip

Lekker met venkel



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van erie_fraters
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top