Mini Bacon-Kaasquiches

  • Engels, Tussendoortje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 25-08-2000

Lekker voor bij de thee. Ze zijn het lekkerst als ze lauwwarm zijn.

Deel dit recept

Ingrediënten
6-7 plakjes diepvriesbladerdeeg(ontdooid), 100 gr. bakbacon(in reepjes), 3 eieren, 1 eidooier, 3 dl. creme fraiche, zout, peper, 2 eetl. fijngesneden marjolein en 4 eetl. geraspte cheddarkaas of jong belgen kaas.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
8 kleine ronde taartvormpjes van 6 cm doorsnee, met water omgespoeld of met bakpapier bekleed.

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden C. Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een lap van 40 x 20 cm. Steek uit het deeg 8 cirkels van 10 cm. doorsnee. Bekleed de vormpjes met de deegcirkels en prik de deegbodem regelmatig in met een vork.

Bereidingswijze

Vulling: bak de reepjes bacon in een droge koekenpan krokant en lichtbruin. Leg de bacon op de taartbodems. Klop de eieren los met de eidooier, creme fraiche, een snufje zout, peper en marjolein. Roer de kaas erdoor en schenk het eimengsel in de vormpjes. Bak de taartjes in 30 min. in het midden van de oven gaar en krokant. Zet de oven na 15 min. op 180 graden C. De taartjes zijn goed als het eimengsel is gestold. Controleer dit met de punt van een mes. Als het mes er schoon uitkomt, is de vulling goed. Laat de taartjes uit de oven een paar min. afkoelen en serveer ze warm.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

irbi avatar
irbi 24-12-2000

Wij hebben ze geprobeerd bij de thee, goed gelukt en heeeel lekker

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

rae avatar
rae

Doorsturen

Home Recepten