1. Home
  2. Recepten
  3. Cannoli
  4. Cannoli

Cannoli

  • Italiaans, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 24-08-2000

Ingrediënten 4 personen


Voor het deeg

2 kopjes bloem
1 eetlepel boter
1 ei
1 kopje zoete witte wijn

voor de vulling

500 gr. Ricotta kaas
? kopje suiker
3 eetlepels chocolade
enkele druppels vannile-extract of een zakje vanillesuiker
fijngesneden gesuikerd fruit (bv. citroenrasp)
1 theelepel kaneel


Verder heb je nodig


Cannolirollen (metalen buizen)
mixer


Een romig meesterwerk, waar gemakelijk een eigen draai aan kan worden gegeven.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Deeg
Zeef de bloem in een beslagkom.
Zet de mixer op halve snelheid en voeg zo de wijn, ei en boter toe
Kneed het deeg 5 minuten en zorg ervoor dat het deeg soepel en elastisch is.
Wikkel het deeg in folie of plastic en leg het voor minstens 1 uur in de koelkast.
Verhit de olie naar 180 graden Celcius.
Maak van het deeg ongeveer 10 cm grote cirkels/ovalen en wikkel ze om de cannoli-rollen.
Bak de rollen met de deeg naar dikte zo?n 2 a 6 minuten.
Koel de rollen deeg voor het vullen.

De vulling
Mix de ricottakaas in een kom voor ongeveer 5 minuten totdat het soepel is.
Voeg de suiker toe samen met het fruit, extract en de chocolade en kaneel.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

De uiteinden kunnen worden gegarneerd met chocolade, suiker of noten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van stepman


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van stepman
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top