Broodpudding

  • Nederlands, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 24-08-2000

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
* 5 grote eieren
* 1/2 liter slagroom
* 1/4 liter melk
* 200 gr. suiker
* 125 gr. gesmolten boter.
* 2 theelepels vanille essence
* snufje kaneel
* snufje nootmuskaat
* 50 gram rozijnen
* 12 sneetjes wit stokbrood ca. 5 cm. dik.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Doe alle ingredienten behalve het stokbrood in een grote kom en meng alles goed. Schik de sneetjes stokbrood naast elkaar in een vierkante bakvorm van ca. 22x22 cm. en giet het eimengsel erover. Laat het geheel zo 5 minuten staan. Keer het brood dan om en laat het nog 10 minuten weken. Dek de bakvorm af met aluminiumfolie en zet hem in een met een laag water gevulde braadslee. Zet het geheel in de op 180 graden voorverwarmde oven en bak de broodpudding 40-50 minuten tot de custard gestold is. Verwijder na 30 minuten de folie, zodat de bovenkant in de laatste fase mooi bruin kan kleuren.

Serveertip

Je kunt de rozijnen vervangen door ca. 150 gr. in stukjes gesneden rabarber, appel of perzik.

Laatste reacties

creachrista avatar
creachrista 02-03-2003

Ik heb laatst broodpap gemaakt naar een recept uit een heel oud kookboek. Het is wat simpeler. Gewoon stukjes oud brood 10 minuten in melk koken en dan serveren met bruine suiker. Maar echt om je vingers bij af te likken!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten