Kwarkstol

  • Duits, Banket
  • 30-60 min.

Combimagnetron.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gr. magere kwark * 200 gr. suiker * 175 gr. boter * 2 eieren * geraspte schil van 1 citroen * 550 gr. meel * 1 zakje bakpoeder * 1 theel. kardemom * 50 gr. oranjesnippers * 50 gr. sukade * 100 gr. gemalen amandelen * 200 gr. rozijnen * 4 eetl. Rum * 200 gr. gesmolten boter * poedersuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Combimagnetron

Bereidingswijze

Roer kwark, suiker, boter, eieren en citroenschil door elkaar. Meng het meel met het bakpoeder en de kardemom. Roer hiervan de ene helft door het deeg en kneed daarna de andere helft erdoor. Kneed vervolgens de oranjesnippers, sukade, amandelen en de gewassen en in Rum geweekte rozijnen eveneens door het deeg. Maak van het deeg een stol en leg deze op een ingevette (glazen) bakplaat.
Snij na ca. 25 min. de stol in de lengte in en bestrijk hem met gesmolten boter. Bestrijk de warme stol na het bakken nog een keer met gesmolten boter en strooi er dik poedersuiker over. Snij de stol in 24 stukken.

150 Watt, 160 C., 1e richel van onderen, 40-46 min.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

orphan avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten