1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Eenvoudige ganzenleverterrine met portoparels

Eenvoudige ganzenleverterrine met portoparels

  • Frans, Feestmaaltijd
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 24-08-2000

Ingrediënten 4 personen


500 gr ganzenlever - 5 cl witte port - peper, zout en muskaatnoot - ijskoud water
Voor de portoparels : 1/2 liter witte porto - sap van 1/2 citroen - sap van 1/2 sinaasappel - 1 el (of meer naar smaak, proeven is de bode) geconcentreerde gevogeltefond van Garde d'Or (zie mijn favoriete produktrecensie) - 13 gr gelatine (6,5 blaadjes)


Verder heb je nodig


Aardewerken terrinevorm - een of twee grote schalen met platte bodem (1/2 liter vloeistof mag niet hoger staan dan 1 cm)


"Une simple terrine de foie gras aux perles de porto"

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de ganzenlever schoon door hem gedurende minstens 6 uur in ijskoud water in de ijskast te zetten. Het water moet de lever helemaal bedekken.

Bereidingswijze

De lever ontdoen van pezen en aders en vervolgens inwrijven met de port, peper, zout en de nootmuskaat. Verwarm de oven voor op 110-120 graden Celsius. In de terrineschaal
leggen en aandrukken zodat de lever overal tegenaan ligt. Goed afdekken met aluminiumfolie en au-bain-marie in de oven zetten gedurende 35 minuten. Laat afkoelen en opstijven in de koelkast. Maak intussen de portoparels. Week de blaadjes gelatine in koud water. Verwarm de porto met het citroen- en appelsiensap en roer er de gevogeltefond door. Proef en giet er nog wat bij indien nodig. Roer er de uitgeknepen blaadjes gelatine door tot ze volledig opgelost zijn. Giet het mengsel in de met koud water omgespoelde schaal en laat een nacht opstijven in de koelkast. Snijd de gelei in gelijkmatige blokjes.
In plaats van port kunt u ook voor alles armagnac gebruiken of een Sauternes-wijn.

Serveertip

Serveer in dunne plakjes met de portoparels, een uien- en/of veenbessenconfituur en warme kramiektoast.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bonbolleken


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bonbolleken
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top