Vegetarische roti

  • Indiaas, Vegetarisch
  • 30-60 min.


een Indiaas recept

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Voor de Indiaase Paratha's (roti koeken):
3 kopjes Indiaase bloem (Atta - bij toko)
olie
water

voor de vulling:
1 of 2 aubergines (of courgette)
150 gr kouseband
3 grote aardappelen
1 ui
2 teentjes knoflook
1 tomaat
1 bouillonblokje
2 theelepels zout
2 eetlepels kerrie
1 mespuntje zwarte peper
olie

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

De bloem met het water kneden totdat er een stijf deeg ontstaat. Daarna een doek over de kom doen en het 15-20 minuten laten staan. Verdeel het deeg in kleine bolletjes en rol deze uit. Met een mes vanuit het midden naar buiten opensnijden. Waar het opengesneden is nu in de rondte opvouwen, het torentje platstampen en opnieuw uitrollen (klinkt vreemd, maar zo wordt de roti lekker luchtig). Even afdekken totdat je ze gaat bakken. Leg ze NIET op elkaar, want dan plakken ze aan elkaar vast. Leg er folie tussen of leg ze naast elkaar.

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snij die in stukken (ik laat altijd de kook over de aardappelen gaan, ze worden in de koekepan anders zo moeilijk gaar). Schil de knoflook en de ui en snij ook die in stukjes, eventueel kan de knoflook worden uitgeperst. Doe de olie in een pan, bak de uien lichtbruin met de knoflook. Doe hier de kerrie en de tomaat bij en een scheutje water, daarna 1 minuutje doorbakken.

Voeg hierna de aardappelen erbij en bak dit ongeveer 5 minuten. Daarna de gewassen en gesneden aubergine en kouseband toevoegen en meebakken. Voeg nu de zwarte peper en het bouillonblokje erbij en dit nu op een zacht vuurtje laten staan tot de aardappelen gaar zijn. Af en toe omscheppen om aanbranden te voorkomen (eventueel wat olie of water erbij doen).

Terwijl dit op het vuur staat de pannenkoekjes verder klaarmaken. De pannenkoekjes in een koekepan met een beetje olie aan beide kanten bakken. Als het pannenkoekje in de pan ligt met een keukenpapiertje deppen totdat er luchtbelletjes ontstaan. Als je het pannenkoekje uit de pan haalt, klap hem even los (dubbelvouwen - in de lucht gooien en klappen). Klinkt wederom erg vreemd, maar nu is de roti los en luchtig.

Als alle pannenkoekjes klaar zijn dit meteen serveren met de vulling.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ketzer avatar
ketzer

Doorsturen

Home Recepten