Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Antiliaanse keuken
  4. vissoep

vissoep

Door: mbocalia

  • Antiliaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-08-2000

Ingrediënten 4 personen


500 g verse of gefileerde witvis, 2 limoenen, zout naar smaak, 1ui(gesnipperd), 1 teentje knoflook(klein gesneden), een snufje nootmuskaat, een paar komijnzaadjes, 1 tomaat(klein gesneden), 1 paprika(groen, in stukjes gesneden), 1 takje selderij, een beetje vermicelli, ? eetlepel olie, 2 grote aardappelen(elk in vieren verdeeld), ruku of tomatenpasta(voor de kleur), schijven limoen en 1 spaanse peper.



Ontdek meer:

Voorbereiding

Als het verse vis is, schubben verwijderen, de buik opensnijden, van binnen schoonmaken met water en limoensap. De vinnen afknippen. Daarna een beetje limoemsap en zout erop doen. De vis even laten 'rusten'.

Bereidingswijze

Leg de vis in een pan met 1 liter water en zout en de uien, knoflook, nootmuskaaten komijnzaadjes en breng aan de kook, ongeveer 5 minuten. Voeg dan de tomaat, paprika, selderij, vermicelli, olie en aardappelen bij en laat alles op een laag vuurtje 20 minuten koken. De soep een mooie kleur geven kan met 'ruku pitjes' of met tomatenpasta.

Serveertip

Deze vissoep wordt met brood gegeten. Men serveert limoenschijven en spaanse peper erbij. Op een scoteltje



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mbocalia
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top