Gevulde Gehaktrol Met Champignons

  • Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 23-08-2000

Lekker gehakt uit de oven met ui, champignons en paprika.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 - 10 andijviebladeren
750 g. rundergehakt
2 gekookte aardappels
1 ei
3 el. paneermeel
1 el. bloem
3 el. tomatenketchup
zout
peper
nootmuskaat
250 g. champignons
1 ui
1 rode paprika
2 tl. paprikapoeder
boter
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
aluminiumfolie, oven, cakeblikj

Voorbereiding

De andijvie 3 min. blancheren, afspoelen met koud water en goed uit laten lekken. De champignons in plakjes snijden. De ui snipperen. De paprika in stukjes snijden. Champignons, ui en paprika ca. 5 min. bakken in wat boter.Het gehakt met de fijngeprakte aardappels, ei, paneermeel, bloem, ketchup, peper, zout, nootmuskaat en paprikapoeder door elkaar kneden. Op aluminiumfolie uitdrukken tot een 1 cm. dikke lap van 22 x 35 cm. Hierover de andijviebladeren verdelen, en daarop de champignons uitspreiden. Het gehakt met behulp van het aluminiumfolie oprollen. 30 min. koel wegzetten. De oven voorverwarmen op 175 graden.

Bereidingswijze

De gehaktrol in de folie in een ingevet cakeblik leggen. In het midden van de oven in ca. 75 min. gaarbakken. De laatste 15 min. de folie verwijderen, zodat het gehakt een bruin kleurtje kan krijgen. Voor het aansnijden 10 min. laten rusten.

Serveertip

Lekker met tomatensaus.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten