1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Vegetarische keuken
  5. Geitenkaas Buideltjes

Geitenkaas Buideltjes

Door: estherv2000

  • Vegetarisch, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 22-08-2000

Ingrediënten 4 personen


8 plakjes Filo bladerdeeg
1 lange prei
100 gram geitenkaas
50 gram pecannoten
halve krop ijsbergsla in reepjes
dressing naar keuze
honing
klein bakje creme fraiche
zout en peper naar smaak


Verder heb je nodig


Diepe pan, oven, bakpapier en ovenwanten!


Voorgerecht met geitenkaas, pecan noten en honing

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Warm de oven voor op 200graden. Schenk een lekker wijntje in voor jezelf en zet je favoriete muziek op. Ben je er klaar voor?

Bereidingswijze

Haal de bladeren voorzichtig van de prei af en kook ze 5 minuten in water totdat ze slap zijn. Brokkel de geitenkaas in stukjes. Plak twee filo deeg plakken aan elkaar zodat ze min of meer een vierkant vormen. Doe in het midden een kwart van de geitenkaas , creme fraiche en de pecannoten , naar smaak zout en peper toevoegen.Van de prei repen snijden van 1/2 cm dik. Maak een buideltje van het filodeeg door het deeg rond het geitenkaas samen te pakken en tegen elkaar aan te voegen. ( mhoop dat het duidelijk is). Bind hierna een prei reep erom heen als soort touwtje dat de buidel afsluit.Doe dit ook bij de volgende 3!
20 minuten op de bakplaat in de oven op 200 graden. Garneer in tussentijd bordjes met de sla en doe er de dressing over. Als de buideltjes klaar zijn zet je ze op de sla en kunnen ze geserveerd worden



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van estherv2000
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top