1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Meatloaf

Meatloaf

Door: temira_a

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-08-2000

Ingrediënten 4 personen


* 500 gr. gehakt
* 1 middelgrote fijngehakte ui
* 60 gr. paneermeel
* 1 ei
* scheut schenkroom
* zout en peper
* nootmuskaat
* 1 theelepen gedroogde orregano
* gemalen laurier
* 50 gr. bruine suiker
* 1 1/2 theelepel franse mosterd
* 150 gr. tomatenketchup


Verder heb je nodig


* vuurvaste ovenschaal of cakeblik


Gehakt brood.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kneed het gehakt, de ui, het paneermeel, 1 ei en een scheut schenkroom, zou en peper, een snufje nootmuskaat, 1 theelepel gedroogde orregano en een snufje gemalen laurier tot een smeu?ge masse.
Roer de buine suiker, mosterd en tomatenketchup tot een gladde saus.
Smeer een vuurvaste hoge schaal of pan in met wat boter, vul deze met het gehakt en giet hierop een vingerdikke laag van de saus.
Doe de deksel op de schaal en bak het gehakt in een voorverwsarmde over van 175 graden in ca. 50 minuten gaar.

Serveertip

Lekker met gebakken aardappels en sla.
Of koud op brood.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van temira_a
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top