1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Internationale keuken
  5. Sneeuwwitte Kerstpudding

Sneeuwwitte Kerstpudding

Door: rae

  • Internationaal, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-08-2000

Ingrediënten 6 personen


1/2 l. melk, 1 vanillestokje, 10 blaadjes gelatine, 60 gr. suiker, 5 eetl. Amaretto, 1/2 l. slagroom, 2 eetl. poedersuiker, 2 theelepels en eventueel garnering.


Verder heb je nodig


Puddingvorm en spuitzak.


Voor bij het kerstdiner.(NB:opstijven niet meegerekent)

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng de melk en het doorgesneden vanillestokje langzaam aan de kook en laat de melk 15 minuten zachtjes trekken. Zet in die tijd de gelatine in ruim koud water in de week. Haal het vanillestokje uit de melk en los de goed uitgeknepen gelatine erin op. Schep de suiker in de melk en los deze al roerende op. Laat de melk koud en iets stijf ('lobbig') worden. Schep de likeur door de vla. Klop de slagroom stijf en spatel hem erdoor. Spoel een puddingvorm (inh. 1 l.) om met koud water, giet de vla erin en laat hem in de koelkast stijf worden. Klop de rest van de slagroom met de suiker en de kaneel stijf. Stort de pudding op een schotel en garneer hem met de kaneelslagroom.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rae
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top