Marmercake

  • Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-08-2000

2 smaken cake

Deel dit recept

Ingrediënten
*150 gr. bloem *150 gr. boter *175 gr.suiker *3 eieren *1 tl. bakpoeder *2 zakjes vanillesuiker *snufje zout *25 gr. cacao *25 gr. suiker *1 el melk
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
cakevorm 1,5 liter, pollepel met gat erin, 2 kommen, zeef, breinaald.

Voorbereiding

verwarm de oven voor op de hoogste stand, en zorg dat alle ingredienten op kamertemperatuur zijn. Vet alvast de cakevorm alvast in met boter of met baukje invetter.

Bereidingswijze

Roer in een kom de boter zacht en voeg 150 gr. suiker, de vanille suiker en een snufje zout toe. Roer met de pollepel (met gat) alles door elkaar ca. 10 min. tot het een luchtig mengsel wordt. Voeg dan de eieren er een voor een toe. Zeef de bloem en het bakpoeder boven de kom en roer dit snel door het deeg. Roer de cacao, 25 gr. suiker en de melk in een andere kom door 1/3 van het deeg.
Doe om en om 3 el van het gele deeg tegen 2 el van het bruine deeg in de vorm. Zet de oven op 160 graden C en bak de cake in het midden van de oven op een rooster in ca. 60 min. gaar. ( het eerste halfuur de oven niet open doen anders stort de cake in! )Je cake is klaar als je de breinaald erin steekt en er weer droog uitkomt! Laat je cake wel eerst in de vorm wat afkoelen , dan op een platte schaal o.i.d en dan verder laten afkoelen.

Serveertip

Ook erg lekker als het nog wat warm is!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pascale avatar
pascale 02-06-2001

Hallo, Marmercake is ook een van mijn favorieten, maar ik had m nog niet op m?n site staan, dus ik voeg de jouwe toe. Dit recept lijkt het meeste op hoe ik het ook maak. Ik gebruik alleen 250 gr boter, suiker en bloem en 4 eieren ( bakpoeder vanillesuiker). Ik vul eerst het bakblik (tulband) met de helft van het witte mengsel en roer daarna de cacao poeder door het overige witte mengsel wat ik dan weer op het witte deeg in het blik doe. ook makkelijk. groeten Pascale

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten