1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Oosters Fastfood

Oosters Fastfood

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 21-08-2000

Ingrediënten 2 personen


Pak diepvries roerbakgroente (chinees of indisch heten ze ook wel) -
1 ons vleesreepjes (rund of varken) -
ketjap asin -
ev. scheutje sherry -
ev. handje sesamzaad/ongezouten pinda's
met mie (klaar in 5 minuten, zie pak) of rijst (kan ook de gisteren al gekookte rijst zijn)



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Doe een scheutje olie in de koekenpan, laat die goed heet worden en braad de vleesreepjes (met af en toe omscheppen) een minuut of 4-5.
Doe er de gewenste hoeveelheid groente bij (1 op 1 is een aardige combinatie, maar 1-vlees- op 2-groente- kan ook heel goed), en roerbak weer een minuut of 4. Dat roerbakken betekent niet continu omscheppen. Af en toe er doorheen roeren is prima.

Bereidingswijze

Nu een scheut (= ongeveer eetlepel) ketjap erdoor en wat minder sherry. Sherry kun je ook achterwege laten en als het anders te droog lijkt te worden vervangen door een ietsepietsie water.
Dit eenmaal goed doorroeren en nog twee minuten laten pruttelen. (Verwerk je koude rijst, doe die dan tegelijk met de ketjap in de pan.)

Serveertip

Lekker is om met de ketjap er ook een ferme lepel sesamzaad door te doen (of de pinda's).
Nu de (warme) mie of (warme) rijst erdoor roeren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fridaberk


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fridaberk
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top