1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Consomme van wilde paddestoelen met bladerdeegdakje

Consomme van wilde paddestoelen met bladerdeegdakje

Door: bonbolleken

  • Frans, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-08-2000

Ingrediënten 4 personen


160 gr wilde paddestoelen - 1,5 liter wildfond van gevogelte of patrijs (vers of van geconcentreerde wildfond) - 8 takjes kervel - eventueel 8 plakjes truffel - 2 eieren - 4 rondjes bladerdeeg van 12 cm doorsneden en 2 tot 3 mm dikte


Verder heb je nodig


4 vuurvaste eenpersoonskommetjes van circa 10 cm breed en 8 cm hoog.


"Consomme de champignons sauvages sous feuillete". Een recept van Marc Paesbrugghe van restaurant "Sir Anthony Van Dyck" in Antwerpen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220? C.
Maak de paddestoelen schoon en snijd ze in plakjes of stukjes.

Bereidingswijze

Doe de paddestoelen rauw in de kommetjes. Giet de koude, goed gekruide fond erover tot ze voor 3/4 gevuld zijn. Voeg er telkens 2 takjes kervel en eventueel 2 plakjes truffel aan toe. Kluts de eieren en smeer met een kwastje het bladerdeeg in. Leg elk vel op een potje, met de eikant naar onderen. Span lichtjes over het potje en druk aan de boorden en over de rand een beetje aan. Strijk nu ook de bovenzijde in met het eimengsel. Zet de potjes onmiddellijk in de warme oven en bak ze gedurende 20 minuten. Het deeg is dan gaar en de consomme heet.

Serveertip

Zet de potjes op een bordje gegarneerd met een papieren kantje en dien meteen op.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bonbolleken
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top