Zomerse Salade met gerookte kip en aardbeien
- Lunch/Brunch
- 20-30 min.
- Geplaatst op 20-08-2000
met gerookte kip en aardbeien
Ingrediënten 4 personen
250g gerookte kipfilet250g aardbeien
3 stelen bleekselderij
2 appels
scheutje citroensap
100g geroosterde cashewnoten
kropsla
Voor de dressing:
2 eetl. mayonaise
2 eetl. yoghurt
2 eetl. mango chutney
1 tot 2 theel. kerrie
zout
Voorbereiding
Snijd de kipfilet in plakjes. Halveer de schoongemaakte en gewassen aardbeien. Snijd de bleekselderij in boogjes. Snijd de appels in plakjes en bedruppel ze met wat citroensap om verkleuren te voorkomen. Hak de noten grof. Was de schoongemaakte sla, laat uitlekkken en sla droog. Roer voor de dressing de mayonaise de yoghurt, de chutney en de kerrie door elkaar en breng verder op smaak met wat zout.
Bereidingswijze
Schep de kipfilet, de aardbeien, de bleekselderij en de appel door elkaar.Verdeel de sla over een platte schaal. Schep er de kipsalade op en bestrooi met de cashewnoten. Geef de dressing apart.
Serveertip
Lekker met ciabatta brood.
Laatste reacties
Hallo de salade was perfecht en smaakt prima vooral met het warme weer vriendelijke groetjes Ellis