Hitsig Haantje

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 20-08-2000

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
1 (ontvelde) kippenbout of 1 kipfilet
sambal -
2 eetl. ketjap manis -
1 dessertlepel azijn -
theel. gemberpoeder -
teentje knoflook -
? dunne prei -
50 gr. tauge -
100 gr. gesneden witte kool (of minder als je pan niet erg groot is)
1/3 paprika -
olie.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Dit recept is simpel om te maken, het kost alleen wat tijd: eerst moet de kip een paar uur marineren en dan moet-ie met de groente drie kwartier sudderen.
Tip: maak wat meer kip dan je ivm dit gerecht nodig hebt. De op deze manier bereide kip kun je ook heel lekker koud eten of verwerken in andere gerechten die wel wat extra 'spice' kunnen gebruiken.


Maak een marinade van de azijn, ketjap, gemberpoeder, uitgeperste teen knoflook en de sambal.

Bereidingswijze

Leg de kip in de marinade - minimaal twee uur, maar hoe langer hoe lekkerder.



Snijd de prei in ringen en de paprika in stukjes en was tauge en kool.
Haal de kip uit de marinade en laat ?m uitlekken. Bewaar de marinade.
Doe wat olie in een braadpan. Kip erbij, even aanbraden. Dan prei, paprika, tauge en kool toevoegen. Marinade er overheen gieten. Deksel op de pan en op een laag vuur ongeveer 45 minuten laten sudderen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten