1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Trifle

Trifle

Door: fridaberk

  • Nederlands, Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 19-08-2000

Ingrediënten 4 personen


Een aantal plakken gewone, niet te dure cake en liefst ook nog een beetje oudbakken
wat sherry en een snufje cognac of likeur
allerlei vruchten: stukjes banaan, frambozen, bramen, perziken, aardbeien, peren, kersen, mandarijntjes, vers of uit blik (een selectie hieruit dus, niet alles tegelijk) -
een achtste liter slagroom -
50 gr. geschaafde amandelen -
1/2 liter vanillevla.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De hoeveelheden zijn afhankelijk van de grootte van je schaal: alles moet nl. in laagjes. Overigens kun je van dit gerecht vele dagen plezier hebben. Het blijft lang goed en wordt eigenlijk alleen maar lekkerder.


Bedek de bodem van een schaal met stukjes cake en besprenkel die met redelijk wat sherry (bv. een eetlepel) en een snufje cognac of likeur.
Daaroverheen een laag vanillevla en een gedeelte van de vruchten. Op deze laag komt weer cake met sherry (cognac/likeur) en vervolgens weer vla en vruchtjes.

Bereidingswijze

De laatste laag moet bestaan uit vla en op deze laag giet je de gezoete en half stijf geklopte slagroom. Tenslotte strooi je hier overheen nog de geschaafde amandelen.

Serveertip

Een paar uur in de koelkast en hallelujah! wat is *dat* lekker!!



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fridaberk
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top