1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Meringue
  6. Kaneelbavarois Met Meringue

Kaneelbavarois Met Meringue

  • Belgisch, Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 19-08-2000

Ingrediënten 8 personen


- voor de meringue: 4 eieren, 250 g poedersuiker, 1 zakje vanillesuiker
- voor de bavarois: 41/2 blaadjes witte gelatine, 2 eidooiers, 2 dl melk, 150 g suiker, 21/2 tl kaneel, scheutje kaneellikeur (Van Wees), 1 bekertje koude creme fraiche, 3 dl slagroom


Verder heb je nodig


Bakpapier, 2 oven bakplaten, schaal doorsnee 17 cm., inh. 1 l., spuitzak.


Ronduit spectaculair en gebruik vooral de kaneellikeur van Van Wees

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Meringue:
4 eieren splitsen, dooiers bewaren voor de bavarois, met mixer eiwitten schuimig kloppen, al kloppend poeder- en vanillesuiker toevoegen, blijven tot kloppen tot er stijve plukken ontstaan, oven voorverwarmen op 100 gr., twee bakplaten bekleden met bakpapier, eiwitmengsel in spuitzak met brede spuitmond scheppen, op de ene bakplaat van binnen nar buiten spiraal spuiten tot meringuebodem (ter grootte van bovenrand van schaal met doorsnee van 17 cm ontstaat (in deze schaal wordt straks de bavarois gemaakt), op de andere bakplaat met een kleine spuitmond zoveel mogelijk streepjes spuiten, beide bakplaten in de oven schuiven en meringues ca 1 uur bakken tot het schuim stevig aanvoelt, op roosters laten afkoelen.
bavarois:
in ruim koud water gelatine 5 min laten weken, in kom 6 dooiers met garde loskloppen, melk met suiker aan de kook brengen, een beetje melk door de dooiers kloppen, dan al kloppende aan de rest van de melk toevoegen, op zacht vuur al kloppende laten binden tot schuimige vladikte (niet laten koken). gelatine goed uitknijpen en in vla oplossen van het vuur af en 21/2 tl kaneel en een scheutje kaneellikeur erdoor roeren, zeven en laten afkoelen tot vla lobbig begint te worden, af en toe roeren, creme fraiche stijfkloppen, 13/4 dl slagroom stijfkloppen, creme fraiche en slagroom door de vla mengen, overdoen in de schaal, in koelkast 4 uur laten opstijven, tot zover kan het recept max. een dag van te voren gemaakt worden.

Bereidingswijze

Rest van slagroom stijfkloppen, leg de schuimbodem op een platte schaal, hierop voorzichtig de bavarois storten, buitenkant van bavarois bestrijken met slagroom, eiwit strepen verkruimelen en over slagroom verdelen, bavarois licht bestrijken met kaneel, tot gebruik koel wegzetten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mauritsenole92


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mauritsenole92
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top