1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Franse Brasseriesalade

Franse Brasseriesalade

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-08-2000

Ingrediënten 2 personen


2 sneetjes witbrood, 25 g boter, 3 plakjes ontbijtspek, 3 gedroogde tomaten in olie, 125 g gerookte kipfilet, 1 el zonnebloemolie, 1 geitenkaasje (crottin), 1 el citroensap, 100 g gemengde salade.



Lekker met gerookte kipfilet en geitenkaas

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Grill voorverwarmen op hoogste stand, intussen met glas uit elk sneetje brood rondje steken, broodrondjes aan beide zijden dun besmeren met boter, in kleine koekepan met antiaanbaklaag spek in 5 min. krokant bakken, tomaten uit olie nemen en in stukjes snijden, kipfilet in stukjes snijden, spek uit de pan scheppen.

Bereidingswijze

In kom door elkaar kloppen, zonnebloemolie, 11/2 el olie uit het potje met tomaten en citroensap, salade erdoor schepen, over 2 borden verdelen, in het midden van de oven broodrondjes aan een kant bruin roosteren, omkeren en gehalve geitenkaasjes met snijvlak naar boven erop leggen, onder grill schuiven en heel kort grillen, sneetjes op salade leggen, stukjes kip en tomaat over salade verdelen, spek boven geitenkaas verkruimelen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mauritsenole92


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mauritsenole92
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top