Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Gegarneerde Zalmforel

Gegarneerde Zalmforel

Door: pfaff

  • Belgisch, Buffet
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-08-2000

Ingrediënten 12 personen


1 zalmforel van 2 kg
5 l court-bouillon
11/2 l visfumet
60 gr gelatineblaadjes
voor de garnituur
----------------
truffel
eieren, hardgekookt
groen van prei, geblancheerd
tomaat
komkommer
krulsla
peterselie
bieslook



Ontdek meer:

Voorbereiding

40 min
koelen 90 min

Bereidingswijze

De zalmforel leeghalen langs de buikzijde, spoelen en ongeveer 15 min pocheren in de court-bouillon. De zalmforel laten afkoelen in de court-bouillon.
Voor de visgelei: de gelatineblaadjes laten weken in koud water.
De visfumet aan de kook brengen, de gelatineblaadjes uitknijpen en al roerend in de kokende visfumet oplossen, laten afkoelen tot de visgelei bijna opstijft.
De zalmforel laten uitlekken op een rooster, voorzichtig het vel en de onderliggende bruine vetlaag verwijderen, de vis op een schaal leggen en overgieten met een deel van de nog vloeibare visgelei.
Naar hartelust garneren door de verschillende ingredienten eerst in de gelei te dompelen en ze dan op de zalmforel aan te brengen. Tenslotte de zalmforel nogmaals overgieten met visgelei en laten opstijven in de koelkast.
De gegarneerde zalmforel op een decoratieve plank of schaal leggen en verder versieren.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pfaff
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top