Smorrebrod Met Gravlachs

  • Bijgerecht
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
700 gr Atlantische zalmfilet
1 pakje voorgesneden zuurdesembrood ( pompernikkel)
10 gr suiker
1 el olijfolie
boter
1 busseltje dille
grof gemalen peper
50 g grof zeezout
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

24 uur marineren

Bereidingswijze

de zalmfilet kruiden met grof gemalen peper en inwrijven met suiker.
Enkele takjes dille bewaren voor de garnituur, de rest fijnhakken en mengen met de olijfolie en het grof zeezout.
De zalmfilet instrijken met dit mengsel, bedekken met aluminiumfolie en 24 uur laten marineren in de koelkast
De droge marinade van de zalmfilet verwijderen met een schone doek en de zalmfilet in fliterdunne plakjes snijden.
Het zuurdesembrood insmeren met boter, de plakjes gemarineerde zalm erop schikken en garneren met een takje dille.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pfaff avatar
pfaff

Doorsturen

Home Recepten