mosselsoep

  • Italiaans, Lunch/Brunch
  • 10-20 min.

lekkere soep voor de mossel liefhebber.

Deel dit recept

Ingrediënten
300gr gekookte mosselen, 1sjalotje 2eetl olijfolie, 4 eetl gehakte peterselie, 1 eetl bloem, 1 blik gepelde tomaten op sap 500ml droge witte wijn instant visbouillon voor 500ml peper zout 1/2 tl italiaanse kruiden
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
groten soeppan

Voorbereiding

uitje en knoflook snipperen de tomaten in blik wat kleiner maken.

Bereidingswijze

bak het sjalotje in de olie glazig bak de knoflook even mee en de gehakte peterselie stuif de bloem er over heen en voeg al roerende de tomaten met sap toe giet de wijn erbij en de instant vis bouillon. Laat dit alles 5min zachtjes koken Warm de mossselen in de soep en voeg naar smaak peper en zout toe. Strooi de italiaanse keukenkruiden over de soep en klaar is kees.

Serveertip

lekker met stokbrood met kruiden boter

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

eveliene_b avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten