mosselsoep
- Italiaans, Lunch/Brunch
- 10-20 min.
lekkere soep voor de mossel liefhebber.
Ingrediënten
300gr gekookte mosselen, 1sjalotje 2eetl olijfolie, 4 eetl gehakte peterselie, 1 eetl bloem, 1 blik gepelde tomaten op sap 500ml droge witte wijn instant visbouillon voor 500ml peper zout 1/2 tl italiaanse kruidenBenodigdheden
groten soeppanVoorbereiding
uitje en knoflook snipperen de tomaten in blik wat kleiner maken.
Bereidingswijze
bak het sjalotje in de olie glazig bak de knoflook even mee en de gehakte peterselie stuif de bloem er over heen en voeg al roerende de tomaten met sap toe giet de wijn erbij en de instant vis bouillon. Laat dit alles 5min zachtjes koken Warm de mossselen in de soep en voeg naar smaak peper en zout toe. Strooi de italiaanse keukenkruiden over de soep en klaar is kees.
Serveertip
lekker met stokbrood met kruiden boter