GEMARINEERDE SPARE-RIBS

  • > 120 min.
  • Geplaatst op 17-08-2000

*** De spare-ribs kunnen zowel onder de grill als op de BBQ ***

Deel dit recept

Ingrediënten




2 kg spare-ribs - 6 eetlepels sojasaus - 4 eetlepels azijn - 3 eetlepels honing - 1 eetlepel suiker - peper en cayennepeper - 1 eetlepel maizens - 1 stokbrood - peterselie - enkele kleine tomaten.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Een grote kom om in te marineren .

Voorbereiding

De spare-ribs verdelen in 4 of 8 porties. De sojasaus met azijn, honing en suiker vermengen.
Met peper en een snuifje cayennepeper op smaak brengen en deze marinade over de spare-ribs gieten. Nu 1 tot 2 uur in de koelkast plaatsen.
De grill voorverwarmen.

Bereidingswijze

De spare-ribs even laten uitlekken of droogdeppen; de marinade wel zoveel mogelijk opvangen, want deze moet worden opgekookt.
Vermeng eerst wat maizena met water tot een glad papje en bind hiermee de marinade tot een mooie gladde dikke saus.
Hiermee de spare-ribs bestrijken en laat deze onder de grill gedurende 20 minuten gaar worden.
Tijdens het grillen keert men ze eenmaal om en bestrijk dan ook nog de andere zijde.
Bij de spare-ribs smaakt stokbrood met mosterd voortreffelijk.

Serveertip

Met wat peterselie en kleine gehalveerde tomaatjes garneren.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten