1. Home
  2. Recepten
  3. GEMARINEERDE SPARE-RIBS

GEMARINEERDE SPARE-RIBS

  •  ,
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 17-08-2000

Ingrediënten


2 kg spare-ribs - 6 eetlepels sojasaus - 4 eetlepels azijn - 3 eetlepels honing - 1 eetlepel suiker - peper en cayennepeper - 1 eetlepel maizens - 1 stokbrood - peterselie - enkele kleine tomaten.


Verder heb je nodig


Een grote kom om in te marineren .


*** De spare-ribs kunnen zowel onder de grill als op de BBQ ***

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De spare-ribs verdelen in 4 of 8 porties. De sojasaus met azijn, honing en suiker vermengen.
Met peper en een snuifje cayennepeper op smaak brengen en deze marinade over de spare-ribs gieten. Nu 1 tot 2 uur in de koelkast plaatsen.
De grill voorverwarmen.

Bereidingswijze

De spare-ribs even laten uitlekken of droogdeppen; de marinade wel zoveel mogelijk opvangen, want deze moet worden opgekookt.
Vermeng eerst wat maizena met water tot een glad papje en bind hiermee de marinade tot een mooie gladde dikke saus.
Hiermee de spare-ribs bestrijken en laat deze onder de grill gedurende 20 minuten gaar worden.
Tijdens het grillen keert men ze eenmaal om en bestrijk dan ook nog de andere zijde.
Bij de spare-ribs smaakt stokbrood met mosterd voortreffelijk.

Serveertip

Met wat peterselie en kleine gehalveerde tomaatjes garneren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jeirdolleke


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jeirdolleke
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top