Surinaamse chili

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 17-08-2000

heerlijk pittig en best gemakkelijk om te bereiden!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram half om half gehakt, 1 ui, 1 teentje knoflook, zakje chili kruiden, eetl. soja saus, 1 literblik witte bonen, 1 laurierblaadje, 10 zwarte peperkorrels,bruine basterdsuiker, 1 madam jeanette- peper, 2 eetl. gehakte bladselderij, 1 rode paprika.

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wok, mes, snijplank, etc,etc

Voorbereiding

uit en knoflook fijnsnijden, de paprika in blokjes, de peperkorrels pletten onder snijplank.

Bereidingswijze

1. ui en knoflook in wok, tot ui glazig(doorzichtig) is.
2 gehakt en chilikruiden toevoegen en gehakt losbakken
3. papika toevoegen
4. bonen toevoegen peper sojasaus laurierblaadje (heel) madam jeanette-peper(HEEL)
5 geheel gedurende 20 min. laten pruttelen en om roeren.
6.Madam jeanette Peper en laurier verwijderen en de saus opsmaak maken met bruine basterdsuiker.
7. garneren met fijngesneden bladselderij.

Serveertip

lekker bij rijst, aardappelpurree of gewoon gekookte aardappelen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

marion_s_b avatar
marion_s_b 27-08-2000

deze recept ga ik gelijk uitproberen het lijkt mij erg lekker,bedankt voor deze recept.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten