Een Belgische Blonde Blinde Vink
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
Ingrediënten 4 personen
200 gram gehakt half om half, 100 gram champignons, 1 ei losgeklopt, 2 beschuiten fijngewreven, 50 gram ontvelde pistachenootjes en dan fijngehakt, 1 el chilipoeder zoet, peper en zout, 500 gram magere kalfslapjes, 4 el zonnebloemolie, 1 dl kalfs- of kippenfond, 1 flesje Grimbergen Blond 30 cl, 2-3 el allesbinder, bieslookVoorbereiding
Meng het gehakt met de chapignons, het ei, de beschuiten, de pistachenootjes en het chilipoeder. Breng het mengsel op smaak met peper en zout. Sla de kalfslapjes zo plat mogelijk. Dit gaat het beste door ze op een houten plank te leggen, af te dekken met plastic folie en met een groot mes of de deegroller of desnoods met een fles plat te slaan en of uit te rollen. Vul de lapjes met het gehaktmengsel, rol ze op en zet de rolletjes vast met houten prikkers.
Bereidingswijze
Verhit de olie in een braadpan en bak de rolletjes aan alle kanten aan totdat ze goudbruin van kleur zijn. Zet het vuur lager en schenk de fond en de helft van het bier erbij. Stoof de rolletjes circa een uur. Voeg tien minuten voor het einde van de stooftijd de rest van het bier toe. Laat het stoofvocht wat inkoken en bind het vocht met de allesbinder. Verwijder de houten prikkers en verdeel de opgerolde kalfslapjes en de saus over de voorverwarmde borden. Garneren met fijngeknipte bieslook.
Serveertip
eten met een koel glas grimbergen blond.