Een Belgische Blonde Blinde Vink

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 gram gehakt half om half, 100 gram champignons, 1 ei losgeklopt, 2 beschuiten fijngewreven, 50 gram ontvelde pistachenootjes en dan fijngehakt, 1 el chilipoeder zoet, peper en zout, 500 gram magere kalfslapjes, 4 el zonnebloemolie, 1 dl kalfs- of kippenfond, 1 flesje Grimbergen Blond 30 cl, 2-3 el allesbinder, bieslook
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Meng het gehakt met de chapignons, het ei, de beschuiten, de pistachenootjes en het chilipoeder. Breng het mengsel op smaak met peper en zout. Sla de kalfslapjes zo plat mogelijk. Dit gaat het beste door ze op een houten plank te leggen, af te dekken met plastic folie en met een groot mes of de deegroller of desnoods met een fles plat te slaan en of uit te rollen. Vul de lapjes met het gehaktmengsel, rol ze op en zet de rolletjes vast met houten prikkers.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een braadpan en bak de rolletjes aan alle kanten aan totdat ze goudbruin van kleur zijn. Zet het vuur lager en schenk de fond en de helft van het bier erbij. Stoof de rolletjes circa een uur. Voeg tien minuten voor het einde van de stooftijd de rest van het bier toe. Laat het stoofvocht wat inkoken en bind het vocht met de allesbinder. Verwijder de houten prikkers en verdeel de opgerolde kalfslapjes en de saus over de voorverwarmde borden. Garneren met fijngeknipte bieslook.

Serveertip

eten met een koel glas grimbergen blond.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

jos_v_p avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten