Zuurkool met eekhoorntjesbrood en bier

  • Tsjechisch, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 16-08-2000



Een Tjechisch streekgerecht, een land van paddestoelen en Pilsner Urquell
.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kopje gedroogd eekhoorntjesbrood (boleten) - in lauw water geweekt gedurende 30 minuten - 1 kg zuurkool - 1 grote ui, fijngehakt - 200 gr nogal vette gerookte bacon, in dunne plakjes en in reepjes gesneden - 1 grote appel, gepeld en in stukjes - 2 dl Pilsner Urquellbier - 1 el tijm - peper en zout naar smaak - boter of vet om in te vetten.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote kookpot met deksel

Bereidingswijze

Bak de baconreepjes aan, voeg de uien toe en roerbak tot ze glazig zijn. Meng er de geweekte paddestoelen, zuurkool, appel, tijm en peper en zout naar smaak door. Dek af en stoof gedurende 1 uur op een zacht vuurtje. Verwarm de oven voor op 175? C. Vet een middelhoge ovenschotel in, schik er het zuurkoolmengsel in een gelijke laag in en giet er het bier over. Bak in de oven gedurende 30 minuten.

Serveertip

Serveer met "charcuterie" en gekookte aardappels.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten