Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Dame Blanche Met Gekarameliseerde Clementines

Dame Blanche Met Gekarameliseerde Clementines

Door: pfaff

  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 15-08-2000

Ingrediënten 4 personen


4 clementines
8 bolletjes vanilleijs
2 el mandarijnlikeur
4 el fijne suiker
100 gr zwarte chocolade
een scheutje melk



Ontdek meer:

Voorbereiding

5 min

Bereidingswijze

Schil de clementines en maak de partjes los. laat ze met de suiker in de likeur weken. Breng de chocolade samen met een scheutje melk aan het smelten, in een steelpan au bain marie.
Laat de clementinepartjes uitdruipen en bak ze op hoog vuur, zodat er een karamellaagje ontstaat.
Verdeel de ijsbolletjes over de borden, garneer ze met clementinepartjes en schep hier 1 el marinade overheen. Schenk tot slot wat chocoladesaus over de ijsbolletjes.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pfaff
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top