Varkenssate In Ananasmarinade

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.

Het varkensvlees wordt maar kort gemarineerd maar krijgt in dat half-uurtje toch een heerlijk pikant-zoet smaakaccent door het ananassap en de Surinaamse pindakaas.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
* 1 blikje ananasstukjes (netto 227 g)
* 250 g hamlapjes
* 4 eetlepels surinaamse pindakaas of 4 eetlepels pindakaas 1 theelelepel sambal
* 1 dl sojasaus of ketjap manis
* 1/2 theelepel serehpoeder
* olie

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Circa 6 satestokjes

Voorbereiding

Week de satestokjes 10 minuten in water. Giet intussen de ananas boven een kom af. Snijd het vlees in gelijke blokjes. Pel en snipper de ui. Roer door het ananassap, de ui, de pindakaas, de sojasaus en de sereh. Schep het vlees erdoor en marineer het, afgedekt, minimaal 30 minuten in de koelkast. Haal het vlees uit de marinade. Bewaar de marinade. Dep het vlees en de droog. Steek de blokjes vlees en de stukjes ananas om em om aan een satestokje.

Bereidingswijze

Steek de barbecue aan of verhit de grill. Bestrijk het vlees en de ananas met olie. Rooster de sates in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Breng intussen de marinade aan de kook. Roer alles tot een gladde saus en laat deze 1a2 minuten koken. Voeg eventueel een scheutje water toe.

Serveertip

Lekker met rijst en atjar

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

boester avatar
boester

Doorsturen

Home Recepten