T-Bone Steak

  • Amerikaans,
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 15-08-2000

Zo'n mooi groot stuk vlees doet het werkelijk fantastisch op de barbecue. Hou wel de roostertijd goed in de gaten, zodat het vlees niet al te gaar wordt. En volgens Amerikaanse traditie eet u er gepofte aardappels bij, met een royale krul citroen-pestoboter.(NB: marineren niet meegerekent)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 T-bone steaks 600 a 700 gr.
Voor de marinade: 2 teentjes knoflook(geperst), geraspte schil en sap van 1 citroen, 2 eetl. fijngesneden oregano, 1 theel. honing, 4 eetl. olijfolie, zout en peper.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Meng alle ingredi-enten voor de marinade. Kerf de vetrand van het vlees regelmatig in en wrijf de marinade in het vlees. Laat het vlees minstens 2 uur in de koelkast marineren. Schroei het vlees aan beide kanten dicht, rooster het in ongeveer 6-10 min. rose. Snij de steaks voor serveren in plakken.

Serveertip

Serveer er gepofte aardappels met citroen-pestoboter bij.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

rae avatar
rae

Doorsturen

Home Recepten