250 - 300 gram kabeljauw, 1 flinke prei, peper, zout, esdragon (ook wel dragon of dragonder genoemd), 125 ml slagroom, zakje geraspte oude kaas
Ovenschaal
Lekker vet, lekker Montignac. Slechts 5 minuten voorbereiding en dan 20 minuten in de oven.
Slechts 5 minuten:
Was en snijd de prei in ringen.
Vet een ondiepe ovenschaal in met boter. Verdeel de prei over de bodem van de schaal. Leg daar bovenop de vis aan beide kanten gekruid met peper en zout. Bestrooi royaal met esdragon. Giet dan de slagroom er over, en bestrooi tenslotte lekker dik met geraspte kaas.
Zet dit onafgedekt ca. 20 minuten in de oven op ca. 200 - 225 graden.
Lekker met krielaardappeltjes of aardappelpuree. Voor de Montignaccers onder ons: geen aardappels, wel lekker veel sla erbij serveren.