1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Montignac keuken
  5. Kabeljauw
  6. Kabeljauw met prei, kaas en slagroom

Kabeljauw met prei, kaas en slagroom

  • Montignac, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 15-08-2000

Ingrediënten 2 personen


250 - 300 gram kabeljauw, 1 flinke prei, peper, zout, esdragon (ook wel dragon of dragonder genoemd), 125 ml slagroom, zakje geraspte oude kaas


Verder heb je nodig


Ovenschaal


Lekker vet, lekker Montignac. Slechts 5 minuten voorbereiding en dan 20 minuten in de oven.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Slechts 5 minuten:
Was en snijd de prei in ringen.
Vet een ondiepe ovenschaal in met boter. Verdeel de prei over de bodem van de schaal. Leg daar bovenop de vis aan beide kanten gekruid met peper en zout. Bestrooi royaal met esdragon. Giet dan de slagroom er over, en bestrooi tenslotte lekker dik met geraspte kaas.

Bereidingswijze

Zet dit onafgedekt ca. 20 minuten in de oven op ca. 200 - 225 graden.

Serveertip

Lekker met krielaardappeltjes of aardappelpuree. Voor de Montignaccers onder ons: geen aardappels, wel lekker veel sla erbij serveren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jkraanen


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jkraanen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top