Romige Omeletrol

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  • 30-60 min.

Lekker bij het paasontbijt

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
80 grma boter, 60 gram bloem, 4 dl. melk, 1 dl. slagroom, 40 gram geraspte parmezaanse kaas, 4 eieren, gesplitst, zut, 6 plakken gerookte zalm.
Voor de vulling: 150 gram zachte roomkaas, 50 gram gerookte zalmsnippers, zout, peper, 1-2 dl. fijngesneden dille
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 431,74 kcal
Koolhydraten 12,03 g
Eiwitten 21,17 g
Vetten 32,77 g
Benodigdheden

langwerpige ovenschaal van 25x32 cm., bodem met bakpapier bekleed

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 170 graden. Boter smelten, bloem erdoor roeren en ? 1 minuut meebakken. Melk en slagroom erdoor roeren tot gladde saus. Saus ? 4 minuten laten koken tot deze gaat binden. Van vuur af kaas in saus laten smelten. Eiwitten voorzicht door saus spatelen. Mengsel in schaal scheppen, bovenkant gladstrijken en eimengsel in midden van oven in 30-35 minuten laten stollen. Omelet op bakpapier storten, direct oprollen en opgerold laten afkoelen.
Vulling: roomkaas met zalmsnippers pureren. Zout, peper en dillen erdoor roeren. Omelet uitrollen en roomkaasmengsel erover uitstrijken. Omelet weer oprollen en in ? 12 plakken snijden van ? 2 cm. dik. Serveren met plak gerookte zalm.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

samos avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten