DE SALADE-BROER VAN GUACAMOLE

  • Salade
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 14-08-2000
  • DE SALADE-BROER  VAN GUACAMOLE

    DE SALADE-BROER VAN GUACAMOLE

    DE SALADE-BROER VAN GUACAMOLE

Advocado-tomaatsalade voor de liefhebbers van guacamole. Je kunt de staafmixer deze keer in de kast laten staan.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Het smulweb staat vol met recepten van guacamole en ik ben er dol op. Alleen, het is een dip en ik heb niet zo vaak een gelegenheid dat ik denk: "Zo.. nu ga ik even lekker een dip maken". Zodoende komt de guacamole eigenlijk alleen op tafel als ik Mexicaans eet. Zonde, want de smaaksensatie is ongeevenaard. Toen ik een keer guacamole maakte en ik net met de staafmixer het geheel tot pulp wilde vermalen (je kunt overigens prima je agressiviteit kwijt in zo'n staafmixer, maar dit terzijde), toen kwam ik op het idee dat je er eigenlijk ook prima een salade van kunt maken. En dat doe ik nu veelvuldig. Deze "Salade voor liefhebbende Guacamolers" verschijnt elke keer weer op tafel: binnen of buiten, met of zonder visite, gepast of ongepast. Mijn eega krijgt zo onderhand een punthoofd van al die advocado's, vooral ook omdat hij er helemaal niet van houdt. Ingredienten >> 1 advocado, 2 kleine tomaten (of 1 hele grote), bieslook, citroensap, 1 teentje knoflook, olie, peper en zout.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Pers het teentje knoflook uit en doe het samen met een scheutje olie in een kommetje. Laat dit even trekken. Snij de tomaten in blokjes. Schil de advocado en snij die ook in kleine stukjes. Neem wat bieslook en knip die fijn. Doe alles bij elkaar. Kieper de olie met knoflook er overheen en doe daarna nog wat citroensap en wat peper en zout over het geheel. Hussel alles voorzichtig door elkaar. Liefhebbers van pittig kunnen eventueel ook nog wat sambal door de olie doen.

Serveertip

Ik serveer deze salade meestal alleen als ik ook nog een ander (warm) groentegerecht heb. Hij is trouwens ook heerlijk bij de barbeque. En.... je maakt met behulp van deze salade ook zomaar een geweldig voorgerecht. Je verdeelt dan de salade over 4 bordjes en legt er dun gesneden plakjes gegrilde kipfilet op. Die gegrilde kipfilet kun je kant-en-klaar bij Albert Heijn kopen. Veel werk is het dus niet. Als dat je te makkelijk is, kun je ook ongekruid shoarmavlees kopen. Even bakken en leuk verdelen over de salade. Ook met gekookte mosseltjes is het lekker. Maar die moet je dan toevallig over hebben van de vorige dag, anders is het teveel werk. Garneer het leuk met mooi gesneden tomaat en lange sprieten bieslook. Zo zie je maar, waar die advocado-salade al niet goed voor is.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

njamnjamstyle avatar
njamnjamstyle 25-01-2015

Trouwens, met verse koriander in plaats van bieslook ook erg mjammie! henk

njamnjamstyle avatar
njamnjamstyle 16-11-2014

Heerlijk! Dank je, met vrgr. henk

fleurjosephine avatar
fleurjosephine 26-07-2013

Lekker en leuk verhaal ook ;), wel oppassen met combinatie agressie en staafmixers.

professoroud avatar
professoroud 31-10-2011

Dit moet gewoon geprobeerd worden. Bedankt! Groetjes, Jos

adeline_a avatar
adeline_a 16-06-2011

Arme eega, haha. Ik hou ook niet van avocado maar mijn dochter is er verzot op, vandaar dat jouw leuke ideetjes meegaan. Bedankt! Groetjes, An

lara avatar
lara 20-07-2005

leuk je uitleg van het hoe en waarom van je recept! Ben het met je eens, guacamole is heerlijk. je salade lijkt me daarom ook heerlijk.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten