1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. amandeltaart

amandeltaart

Door: redsonja

  • Nederlands, Feestmaaltijd
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-08-2000

Ingrediënten 6 personen


300 ml bloem(plusminus 150 gram).
100 ml suiker(plusminus 100 gram).
1 zakje vanillesuiker.
1 zakje bakpoeder.
100 ml olie of gesmolten boter
3 eieren (een voor een breken).
200 ml melk.
150 ml amandelpoeder.

siroop:200 gram suiker.
200 ml water.
sap van een uitgeperste citroen.


voor de bakvorm :15 gram boter en 30 ml bloem.


Verder heb je nodig


Kwast.
oven .
springvorm van 22 cm doorsnee.
quikshaker 500 ml met deksel.
steelpan.
spatel.
rooster.

kom van 1,3 ltr met deksel.


Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de bloem ,suiker,bakpoeder,en de vanillesuiker in de kom .
een paar keer roeren en vervolgens de rest van de ingredienten in de aangegeven volgorde toevoegen.
sluit de deksel zorgvuldig en schud krachtig heen en weer.

maak open ,nog even doorroeren en het mengsel in een beboterde en met bloem bestoven springvorm gieten .
bakken:30 min.in de oven op stand 5 of 180 graden.

maak ondertussen de siroop:doe het water ,suiker en citroensap in de quikshaker.
sluit het deksel en schud de shaker om de suiker op te lossen .
schenk de oplossing in een steelpan en verwarm zonder te roeren.
wanneer de vloeistof kookt,het gas laag zetten en nog 10 min .door laten koken zonder te roeren .
siroop laten staan tot verder gebruik.

haal de taart uit de oven ,giet de siroop er overheen ,zet de taart terug in de oven en laat nog 10 min.bakken.
met behulp van een spatel de randen losmaken, de taart enkele min. laten staan en vervolgens uit de vorm halen en storten op het rooster .

Serveertip

Koud serveren.




Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van redsonja
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top