Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Reebiefstuk In Bladerdeeg

Reebiefstuk In Bladerdeeg

Door: mauritsenole92

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-08-2000

Ingrediënten 4 personen


4 reebiefstukjes a 125 g, zout, peper, 60 g boter, 8 plakjes diepvriesbladerdeeg, 1 bakje grotchampignons, 2 sjalotjes, 2 el madeira, 1 el slagroom, 2 takjes peterselie, 50 g roompate, 3 eierdooiers, 2 el bloem



Ziet er werkelijk prachtig uit en wat vooral plezierig is, smaakt ook nog eens zeer goed

Ontdek meer:

Voorbereiding

Biefstukjes inwrijven met zout en peper, in koekepan 50 g boter verhitten en het vlees in ca 1/2 minuut rondom bruin baken, uit pan nemen en laten afkoelen, bladerdeeg uitspreiden en laten ontdooien, bakplaat invetten met rest van boter, champignons schoonvegen en fijnsnijden, sjalotjes pellen en fijnhakken, in bakboter champignons en sjalotjes ca 5 min bakken tot het vocht verdampt is, madeira en slagroom toevoegen, op hoog vuur ca 2 min laten inkoken, pan van vuur nemen, peterselie erboven fijnknippen en erdoor roeren, in kom pate en 2 eidooiers tot een papje mengen en door het champignonmengsel roeren, aanrecht bestuiven met bloem, vier plakjes bladerdeeg naast elkaar leggen, op elk plakje deeg een stuk vlees leggen, champignonmengsel erover verdelen, afdekken met een plakje bladerdeeg, rondom het vlees het deeg met een beetje koud water op elkaar drukken en vastplakken, bladerdeeg zo bijsnijden dat het rondjes worden, bovenkant van bladerdeeg met losgeklopte dooier bestrijken, zonodig tot gebruik in de koelkast leggen.
oven voorverwarmen op 200 gr.

Bereidingswijze

Bladerdeegpakketjes op bakplaat leggen, in midden van oven blaerdeegpakketjes in ca 20 min goudbruin bakken.

Serveertip

Lekker met haricots verts, appelcompote en gebakken krieltjes



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mauritsenole92
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top