Gestoofde Hazebout In Bier

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.

eet ik regelmatig als mijn schoonvader van 88 komt lunchen, hij is er dol op

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 ui, 1 wortel, 1 prei, 150 g boter, 2 laurierblaadjes, 2 kruidnagelen, 6 peperkorrels, 1 tl tijm, 1/2 l Kriek Lambic, 4 hazebouten (ca 1 kg), 1/8 l slagroom, 1 el aardappelmeel, zout, peper, 2 takjes peterselie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

ui pellen en snipperen, wortel schoonmaken en in stukjes snijden, prei schoonmaken en in ringen snijden. in pan 25 g boter verhitten, toevoegen ui, wortel, prei, laurierblaadjes, kruidnagelen, peperkorrels en tijm, ca 5 min zachtjes bakken, pan van het vuur nemen en bier toevoegen, hazebouten erin leggen en 10 uur marineren.

Bereidingswijze

hazebouten uit marinade nemen en met keukenpapier droogdeppen, in grote braadpan 125 g boter verhitten en hazebouten snel aan alle kanten bruin bakken, boven maatbeker marinade zeven en 31/2 dl vocht afmeten, aan de hazebouten toevoegen en met deksel op de pan in ca 11/2 uur gaar stoven, hazebouten uit de pan nemen en warmhouden, slagroom aan braadvocht toevoegen en ca 2 min laten doorkoken, in kommetje aardappelmeel met 2 el koud water gladroeren, al roerende bij het braadvocht schenken, aan de kook brengen en blijven roeren tot de saus lichtgebonden is, saus op smaak brengen met zout en peper, peterselie erboven fijnknippen.

Serveertip

lekker met spruitjes en aardappelpuree

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

mauritsenole92 avatar
mauritsenole92

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten