Brownie-Macadamia-Ijstaart

  • Amerikaans, Nagerecht
  • 30-60 min.

Wat een verwennerij

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
200 gram pure chocolade, in stukjes, ? l. melk, 6 eidooiers, 100 gram donkere basterdsuiker, 3 dl. slagroom, lobbig geklopt, 150 gram gehakte macadamianoten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ronde taartvorm met een diameter van 18 cm., met een 6 cm. hoge rand en een inhoud van 1 liter

Bereidingswijze

Chocolade en melk al roerende verwarmen tot chocolade gesmolten is. In kom eidooiers met suiker dik en romig kloppen, langzaam al roerende warme chocolademengsel toevoegen. Kom op pan met heet water zetten en mengsel onder roeren laten binden (niet te heet laten worden) en laten afkoelen. Slagroom en gehakte noten door chocolademengsel roeren en mengsel in taartvorm scheppen. IJs in diepvriezer in ? 6 uur laten bevriezen. IJstaart op schaal storten. Zijkant garneren met kleine meringue-koekjes (zie banket).

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

samos avatar
samos

Doorsturen

Home Recepten