1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Citroenvla

Citroenvla

  • Nederlands, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 13-08-2000

Ingrediënten 4 personen


100 gr.witte basterdsuiker
4 eieren
sap van 2 citroenen
100 ml rijnwijn
ijswafels


Verder heb je nodig


Garde


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Splits de eieren en klop de dooiers met de suiker schuimend.Voeg het citroensap en de rijnwijn toe en laat het mengsel op een zacht vuur en onder kloppen binden,maar niet koken,Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het dooiermengsel.Laat het mengsel onder luchtig omscheppen op een zacht vuurtje gaar worden.Het eiwit is gaar als de vla gaat puffen.
Laat de vla afkoelen en schep ze in coupes of in een vlaschaal.Garneer met een toef slagroom en wat versiersels (vruchtjes,nootjes,zilveren polletjes,confeti)Steek de ijswafels erin.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van trees_e


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van trees_e
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top