1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Turkse keuken
  5. sari burma

sari burma

  • Turks, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-08-2000

Ingrediënten 6 personen


1 pakje diepvriesbladerdeeg.
150 gr. amandelen.
200 gr walnoten.
Voor het suikerstroopje:
180 gr suiker.250 ml.water.



(zoete Turkse deegrol) Dit is een lekkere, mierzoete Turks nagerecht,dat lijkt op Baklava

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bestrooi het aanrecht met bloem en rol de ontdooide plakjes bladerdeeg papierdun uit.

Bereidingswijze

Smelt de boter,maar laat ze niet te heet worden.Smeer 4 lappen deeg in met de gesmolten boter en leg ze netjes opelkaar op een bakblik.Snipper de walnoten en amandelen een paar walnoten achterhouden voor de garnering.En strooi ze over de hele lengte midden op het deeg.Rol het deeg op,bestijk de bovenkant met boter.Maak nog een rol.Schuif het bakblik in een voorverwarmde oven(200 C)
Bak de koek in twintig minuten tot het deeg bros en bruin is.
Maak intussen het suikerstroopje:kook de suiker met het water tot het een stroopje geworden is.Leg de amandelen bovenop de koek Giet de stroop over het gebak als het warm uit de oven komt.
Of strooi er alleen rijkelijk poedersuiker over

Serveertip

Op een klein bordje een stuk koek leggen,een bolletje ijs ernaast,ennaast het ijs een flinke dot slagroom.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van trees_e


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van trees_e
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top