1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Koekjes
  5. Kniepertjes
  6. Kniepertjes

Kniepertjes

  • Nederlands, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-08-2000

Ingrediënten


200gr. suiker - 125gr. boter - 1 ei - 250gr. bloem - 0.5 thl. kaneel



Ze horen gewoon bij "oud en nieuw"

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Los de suiker in 1.5dl warm water op. Laat de boter in het suikerwater smelten. Zeef de bloem en klop het ei los. Roer de bloem, ei, kaneel en beetje bij beetje het suikermengsel doorelkaar tot je een glad beslag hebt. Laat het deeg een nacht rusten. Verhit het wafelijzer en vet het goed in. Doe een deegbolletje ter groote van een stuiter in het hete ijzer en knijp de tang goed opelkaar. Bak het kniepertje in 1-2 minuten op half-hoog vuur gaar. Rol de kniepertjes zo uit het hete ijzer om de steel van een houten lepel en laat ze afkoelen. Vul de rolletjes, vlak voor het serveren met slagroom.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Je kunt ipv kaneel ook anijszaadjes door het beslag doen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van suz


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van suz
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top