1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. snelle aardbeientaart van bladerdeeg

snelle aardbeientaart van bladerdeeg

Door: avalon

  • Nederlands, Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-08-2000

Ingrediënten


5 plakjes bladerdeeg, 1 eiwit, 1 eetl poedersuiker,1 pakje banketbakkersroom, 1 blaadje gelatine, 500 gr aardbeien, 1 bekertje creme fraiche, 3 eetlepels aarbeien siroop, 1 dl water 1 zakje taart gelei poeder


Verder heb je nodig


Taart vorm


Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat het bladerdeeg ontdooien en rol het uit tot een lap van 28 cm doorsnede. Leg het deeg in de vorm en snijd het 1 cm boven de vorm af. Prik de bodem op regelmatige afstanden met een vork in en zet 10 minuten in de koelkast. Zet de bodem 10 minuten in de oven en roer het eiwit los Bestrijk de bodemmet eiwit en bestrooi met poedersuiker, Laat in 10 min bruin bakken. Laat afkoelen. neem bodem uit vorm.

Bereidingswijze

Maak de banket bakkersroom. week de gelatine in ruim koudwater en los op in 12 eetlepels heet warter. roer de gelatine door de banket bakkersroom. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Klop de creme fraichr door de afgekoelde banketbakkersroom. Schep het in de taartbodem Netjes glad strijken. Roer limonadesiroop water door elkaar, bind met taart geleipoeder.Laat iets afkoelen.
Leg de aarbeien netjes op de room doe de gelei erover. Laat iets opstijven.

Serveertip

Slagroom!



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van avalon
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top